"råget är måttat"

Jag har sett mycket osmakligt och groteskt i filmväg under mina levande år, men filmen jag såg igår kan mycket väl vara det absolut vidrigaste jag någonsin sett, den fick mig att må riktigt fysiskt dåligt och det rös ständigt längs min ryggrad. Filmen berör ämnet skönhetsideal och vilka drastiska metoder och olika genvägar man kan ta till att fortsatt hålla sig ung, och tillochmed bli yngre. Filmen är gjord av Asiens just nu ganska hypeade regissör Fruit Chan och har den engelska titeln "Dumplings". Se den, för all del.

Dagens irritation.

Ska det vara så otroligt svårt att skilja mellan "enda" och "ända"? Något som jag har noterat när jag läst en massa olika bloggar är att folk i allmänhet har svårt att välja rätt ord i meningar. Ytterst irriterande och det sticker i ögonen. Kolla efter en gång till när ni använder det ordet, felet sänker helhetsintrycket.  


Recap plus presidentval.

Helgens bravader. Fredagen spenderades med bio och en fet jävla skål med popcorn i en väldigt kall Bra uppladdning för vad som kommer att hända dagen efter. Lördagen var iallafall målet med helgen och spelningen på kåren skulle genomföras. Vi var där vid fem, fick soundchecka kl halv åtta och efter det käka kinamat från hongkong. Amna från LLP var där också och var med och sjöng på en låt. Spelningen var för övrigt en succé, det gick enormt bra och det verkade som de flesta människorna som lyssnade hade kul. Det hade jag iallafall.

Jag är ju mainstream så jag har naturligtvis också facebook. På facebook finns det diverse olika grupper man kan gå med i som på sätt och vis representerar vem man är som människa och vad man tycker om saker och ting. Är det något som slår mig så är det hatet mot president George Bush. Visst, jag fattar att han inte är killen som är den skarpaste kniven i lådan men det är presidentval nu nästa år. Som vanligt står det mellan demokraterna och republikanerna. För demokraterna verkar det bli antingen Obama eller Hillary som kandidat, vilken representerar två problem om kampen om rösterna. Ta inte detta som något rasistiskt eller kvinnohatiskt, men Obama är trots allt svart och hillary är kvinna. De börjar helt enkelt sina valkampanjer i minusposition.

Låt oss då se vilka kandidater som republikanerna har till att bli deras val till presidentposten, alltså de som tillhör samma parti som nuvarande president.

Den första är Rudy Giuliani, förre detta borgmästare i New York. Han har gått ut och sagt att USA klarade sig så bra under kalla kriget för att de hade så stor och kraftfull militärmakt. Nu vill han rusta upp USAs militär ännu mer emot det hot han ser från Putin och Ryssland. Vadå leva i det förgångna och faktiskt ge sig på en makt med legitimt förvarade kärnvapen. Kanske vill Rudy starta ett ytterligare kallt krig? Samtidigt är denna herre 63 år gammal, han blir 64 nästa år, känns det bra på något sätt? Han är dessutom nummer två just nu.

Nu kommer detta som oroar mig. Republikanernas ledande kandidant just nu är före detta pastorn Mike Huckabee. Denna människa är djupt religiös och tror inte överhuvudtaget på evolutionsteorin, han blir förnärmad när han hör om Darwin och arternas upkomst. Dessutom är denna herre "pro-life" som han uttrycker det och han anser att liv börjar vi befruktningen. Visst, det har han alldeles rätt i, det är orsaken till liv, men att helt vara emot abort är bara idiotiskt och cyniskt. Dessutom är denna presidentkandidat helt emot homosexuellas rätt att gifta sig. Det känns vääääldigt nyskapande och väldigt 2000-tal. Ska USA få en homofobisk president? Dessutom säger herr Huckabee att Irakkriget faktiskt är det tredje världskriget som de inte har råd att förlora. Det enda som är vettigt med denna människa är kanske att han delvis erkänner klimathotet och att vi bör röra oss mot alternativa energikällor. Mike Huckabee är 52 år gammal. Som det känns är det han som kommer att bli republikanernas kandidat. En kristen högervind.

Så den kristna högervinden med dessa åsikter kommer då troligen stå mot antingen den första svarta kandidaten Obama eller den första kvinnliga kandidaten Hillary Clinton. Det får en att börja fundera, försprånget som republikanerna kommer att ha är otvivelaktigt. Så utgångsläget just nu pekar på att det är Mike Huckabee som kommer att bli nästa president.

Kanske har tiden med George Bush inte varit så illa ändå med tanke på vad som kan komma att hända...     

Ett försök till.

Jag har beslutat mig. Jag ska göra ett försök till med denna så kallande bloggverksamhet.

Idag ringde klockan kl. 8. Jag klev ur sängen kring nio och insåg att sommarvärmen har kommit till byn, hela -11 grader så det blev att smörja in sig med lite sololja, vaniljdoftande till och med, och slänga på sig ett linne och badshorts och gå ut och känna UV-strålarna brännmärka min hud. Kanske dö på kuppen också, det blev bra.

Väl framme snackades det om Kuhn och någon tysk som avslutar sitt namn med ordet dag, på tyska naturligtvis. Halvt dåsande genom hela föreläsningen begrepp jag ändå vissa partier. Underbart, hemtenta kommer bli ett party! Uppsatsen skall skrivas på också och det görs med Krist. Vi ska skriva om Madagaskar och Lejonkungen och ondska och godhet och lite snällhet rent allmänt sådär. Båda dessa projekt ska vara klara till 17:e januari, och det ser jag faktiskt fram emot. Varför? Jo, 18:e ska jag nämligen till temple of art och plåga mig igen och denna gången sa jag slå på stort! Hela höger överarm ska gaddas till och nu har tatuerar-jocke varit så underbart snäll att han har skickat en första skiss till mig på hur den kommer se ut. Självklart delar jag med mig, men att sno bilden och fixa samma tattoo innan mig reslutar i hård bestraffning med taktfasta elchockar till testiklarna alternativt ögonen utifall du inte skulle inneha denna utväxt. Här är den iallafall:

 

Jo då.

Värmlänningar kan de också!