Stunder om nätterna.

Jag har trixat in en del cash på min pokerkonto. Kompis, det går bra nu.

Det flög en nattfjäril genom mitt rum igår natt. har en varm dator i ett hörn med ett lampa som komplement så värmen i hörnet är påtaglig. Där trivdes han som man, enligt rykte, gör om man konverterar till islam, går med i en separatistisk grupp och tar sitt liv men en Thunderking på stora torget i Säffle. I vilket fall, jag beslutade för att döpa honom till Staffan. Han ser liksom bara ut att heta Staffan. Jag lyckades faktiskt fånga Staffan i ett glas jag hade ståendes brevid mig. Med ett papper var han fångad! Jag gick ut och satte plastfolie över glaset och nu har Staffan överlevt i sitt nya hem i över ett dygn! Han har en skylt brevid sig på databordet här där det står "Här bor Staffan". Bara så folk vet liksom. Självklart att jag gjort lufthål för stackarn. Har dock en liten fundering. vad äter nattfjärilar, ni vet dom där stora, brunsvarta, äckliga?

Dagens fråga.

Vad är motsatsordet till "törstig"?

Flashback

Kollade igenom vad jag hade för texter som jag skrivit på denna datorn.

Jag kom över det sista inlägget jag skrev under min övervakning av Julestämningen under 2005. Riktigt pretto men jag har väl sparat det av en anledning. Läs och ta till er vetja. Lämpligt ämne, lagom ofasat i tiden.


"Dag 25
- Sammanfattning

Så är min 21:a jul i jordelivet avverkad. Det ligger i år, 2005, inte en enda snöflinga på backen, glöggen är någorlunda illasmakande, chokladen är alldeles för söt och hasselnötterna smakar torr saharasand. Allt sköljs ner med hyfsat välsmakande julmust och ett gott julöl. Julbordet frossas det av. Julskinka, revbensspjäll, janssons, sill och nubbe och julstämningen tar sig ett blott andetag av existens. Det räcker dock att med en snabb blick utanför inse att jag bara inbillar mig och trycker som vanligt tillbaka känslan och upplevelsen av julen tillbaka till barndomen, och låter den vara där.
Vidare spårar jag vidare på att mina släktingar tror att jag har julstämning och sätter upp en fantastisk skådespelarprestation när jag väl blir tilldelad mina julklappar. Inget ont sagt om julklappar, det finns väl förmodligen inte en enda person som tycker illa om att ta emot saker, och jag kan med en gång bara berömma far för de lysande och genomtänkta idéer han haft till året skörd.
Presentpapper över allt, 8 filmer på bordet och med en 40 cm hög batmanmodell med shower gel avslöjas min faktiska lilla tillbakagång till gamla känslor då det gällde att så snabbt som möjligt plöja igenom allt vad presentpapper heter och springa runt och visa syrran bara för att försöka göra henne avundsjuk över allt jag fått. Well, gav man sig in i leken så får man den tåla, för hälften av gångerna så var det istället jag som stod där med långt ansikte och en turtlesfilm i handen medan syrran fick en cykel.

Som ni kanske förstått så har jag börjat ogilla julen. Jag spenderade hela dan före dan med att ignorera allt som hade med julförberedelser att göra. Jag inser människors totalt överstressade och allmänt plågade själ. Jag mår illa av den totala masskonsumtion som pågår och varför det just ska vara materiella ting som ska delas ut av en ikon skapad av Coca Cola för att verkligen kunna skapa en ?julstämning?. Det ger total avsmak i munnen och jag är väldigt glad att detta bara sker en gång om året.
Hoppas ni vet om varför vi firar jul. Jesu födelse, naturligtvis. Ateist som jag är så tror jag ändå fortfarande på Jesus men jag är övertygad om att han var dagens Michael Jackson, utan denna jävla vaxmask till ansikte. Det vill säga, båda är ett par tomtar med rejäl skev bild av verkligheten samt att de tror att de är större än vad de egentligen är. Hybris är ett ord som lätt kan användas i dessa sammanhang. Visste ni föresten att noggrann forskning visat att Jesus föddes på våren? Hur ställer man sig till julen då?

Jag vill ta bort det materiella, även fast jag vet att det är svårt, och anser inte heller att det är något som helst fel med att dela ut julklappar till varandra. Men att just grunda julens premisser på dessa grunder är fel, vi blir det som så många egentligen borde kämpa för att inte vara, slavar av det enorma konsumtionssamhället. Detta tar som ni säkert förstår sitt uttryck som mest under juletiden. Vem säger egentligen att du MÅSTE köpa julklappar?
Jag vill ta bort den religiösa aspekten av julen. Visst, julen är en viktig höjdpunkt för kristna att hylla en religion som kan jämföras med nazityskland. Kristendomen har aldrig någonsin tvekat att sprida sitt budskap och har de inte fått sin vilja igenom så ser de till att de ?otrogna? straffas och omvänds. Tänk bara på korsriddarna som tvingade på kristendomen till människor och de som inte lydde blev avrättade och tänk på koloniseringen av Amerika då kristna präster från Europa kom och med våld tvingade på urinvånarna just denna religion. Skulle det inte vara för dessa två händelser skulle inte kristendomen vara så stor som den var idag, inte alls. Därför tar jag avstånd mot allt som har med kristendomen att göra och avskyr samtidigt Kyrkan som byggnad och symbol då det bara symboliserar kristendomens forna rikedom, lurendrejerier och totalitära makt över människorna.
Jag vill istället framhäva familjetraditionen. Att som familj faktiskt helt och hållet ägna sig åt varandra en hel dag och helt enkelt faktiskt tänka på andra och vara generösa mot sina nära och kära är någonting som är väldigt ovanligt idag. Därför anser jag att julen faktiskt är viktig och behövs. Inte för att du ska få så många julklappar som helst, inte för att du ska överlämna dig själv till en skitreligion utan för att du ska bli medveten om din familj och vad mycket du älskar dom och dom älskar dig. Julen ska inte ha med julklappar eller kristendom att göra. Julen ska handla om kärlek."



 


Otroligt!

image18

YES!

Jag fick VG på C-uppsatsen! jag är i chocktillstånd, kan inte förstå att det är sant!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Cissi

REGLER:
Som utmanad ska du nu skriva fem ungerliga/egendomliga saker om dig själv i din blogg. Du ska samtidigt lägga till dessa regler. Utmana nu själv fem personer som du vill veta mer om deras egendomligheter.

1. Jag får inte bli blodgivare. Jag har nämligen en speciell mutation på mitt blod som gör att mitt blod koagulerar snabbare än andras. Det är positivt och negativt. jag läker snabbare men har större risk att få blodpropp när jag flyger.
2. Jag är vänterhänt, men kan skriva med både höger och vänster.
3. Jag är halv dansk, halv svensk och har en låtsas farfar som är finsk. Jag är verkligen en nordbo.
4. Jag kan inte, kan verkligen inte säga ordet "tack" när någon önskar mig lycka till. Det är värre än att gå på A-brunnar.
5. Jag älskar allt som har med regn att göra. Jag blir inte ledsen över en regnig dag, jag blir snarare lyckligare.

Jag utmanar inte, jag erövrar. 

Helt... sagolikt



Fantastiskt, underbart, otroligt, makalöst, helt ... sagolikt. Gåshud.

Studenten!

För syrran har tagit studenten,
syrran har tagit studenten,
syrran har tagit studenteeeeeeeeen.....
men jag är ändå bäst!

Sommar für alles!

Tropisk hetta!

Man har intagit Forshaga city igen för att spendera många och långa sköna semesterdagar. (kan man säga att man har semester när man pluggar eller kommer det för alltid att kallas sommarlov? Sommarlov känns så... 90tal) Mycket Positivt finns att utvinna av detta. Min far, är precis som jag själv, omättligt generös och vill att man ska ha mer än vad man egentligen behöver (aktar mig själv högt). Så här kan man verkligen överleva.

Jag spelade bilbingo med Mamma och Morrrrrrmor igår. Förbannat skojigt och har man bara turen med sig så kommer man åka hem med pengar på fickan. Morrrrrrrrmor van 1250 bagis och det är ändå i underkant för vad man har möjlighet till att vinna. Flera sådana stunder läre det bli!

Idag fick jag samtal från polisen i Falun. Uppenbarligen har polisanmälan vi lämnade i september äntligen gått i kraft och det verkar som det kan sluta med rättegång. Elias kanske kan få sin ersättning, vilket jag för min gud hoppas på att han får. Hell, inte alla som vandrar runt med en plastbricka (?) för att hålla ihop nyckelbenet med. 

Jag får trevligt besök på lördag! Min darling kommer upp och håller mig underbart sällskap under några dagar! ser fram emot! 

Dett sitter jag och spelar om dagarna. Mitt lag heter Bristol Rovers

Snart slut.

Jo då, mållinjen är snart passerad.

Sitter här nu och har gjort mina slutgiltiga ändringar. Tack Billyboy för en bra opponering! Vi ska iväg i morgon bitti och ska skriva ut den version som ska arkiveras. Så nu sitter jag här helnöjd medan Johan, min roomie, verkar ha styrt den största efterfesten jag sett. Lägenheten är fylld av skor, jackor och väskor. Så det lär nog inte bli mycket till sömns inatt inte. Men va fan, klart grabben ska ha fest. Tur som bara den att jag hade min opponering idag och inte ska ha den nu i morgon, fredag. Hade jag haft det hade det tagit hus i helvete kan jag lova.